duminică, 26 iunie 2011

Studentii si chiriile

Cristian a scris azi un articol despre numarul de studenti din centrele universitare.

Principala observatie este scaderea brutala a numarului de studenti din capitala, cu 100.000, adica 25% intr-un an, prezisa de numarul mare de avorturi din 1990.

Scaderea de mai sus ar trebui sa fie semnalul de alarma pentru cei care mai asteapta luna octombrie ca sa creasca chiriile deoarece "vin studentii". Ei bine, studentii nu mai vin, sau daca vin, stau cate 4 intr-un apartament de 3 camere.

6 comentarii:

Bogdan Stroe spunea...

Exista oare date despre migratia interna din Ro, legata de locurile de munca in special?
Bucurestiul ofera inca mult mai multe oportunitati de angajare decat restul tarii. In domeniul IT-ului pe care il cunosc mai bine am intalnit multi oameni care au venit in Bucuresti dupa facultate in cautarea unui loc de munca mai bine platit din diverse zone, de exemplu Iasi, Cluj, Galati, Craiova, Pitesti.

Mihai Marcu spunea...

exista, indicatorul POP30*, de la insse, dar acum nu le merge site-ul.

nu este axat pe locul de munca ci pe schimbarea resedintei.

rumbu spunea...

Da' studentele mai vin?

alex@formidabilii.org spunea...

O sa vina 100 de mii de greci in schimb...

John Galt spunea...

Rumbu, studentele de azi au gleznele prea groase. In plus nici nu prea mai sunt, asa ca ar fi bine sa nu ai sperante foarte mari.

Lucia M: spunea...

Migrarea fortei de munca spre Bucuresti se petrece datorita lipsei de perspective din multe zone ale tarii. Riscam sa ajungem asemenea altor tari (intre care si Grecia) in care capitala e o singura enclava supra-aglomerata in mijlocul unei pustetati! Vom trai si vom vedea!