miercuri, 29 iunie 2011

Graficul zilei

Din Economist - valoarea economica produsa timp de 2000 de ani; 55% provine din perioada 1900 - 2000, in timp ce 23% a fost produsa in ultimii 10 ani.


5 comentarii:

Dorin spunea...

Pacat ca mare parte din valoarea aia se bazeaza pe produse financiare derivate, adica pe nimic ...

Mihai Marcu spunea...

nu e cazul de derivate aici, alea oricum se inchid doar pe net.

alex@formidabilii.org spunea...

Crestere exponentiala. No further comments :)

bogdan spunea...

Pai pina in secolul 19, biserica sa traiasca, industria era aproape 0. Orice nu era agreat de biserica devenea erezie si disparea prin arsul pe rug.

In secolul 19, odata cu renasterea si cu scaderea puterii bisericii, a inceput revolutia industriala, care a continuat asimtotic in secolul 20 si 21 (daca ne gindim cita mecanizare a fost in secolul 20 fata de secolul 19, intelegem diferenta).

In secolul 21 peste evolutia gaplopanta a inovatiei industriale a fost impus de catre americani si conceputl de economie bazata pe consum (inainte economia era bazata pe resurse). Si cresterea din secolul 21 vine in mare parte din faptul ca o masina, un televizor, un calculator, etc se schimba la 4-5 ani. Mai urmeaza sa ne convinga sa schimbam si casa la 5 ani...

Dar secolul abia a inceput, si consumul asta barbar de resurse cumulat cu cresterile de nivel de trai din Asia (in special China + India) vor determina secatuirea resurselor actuale si implicit schimbarea modelului economic. Asha ca prevad in secolul 21 o temperare a cresterii incepind de pe la 2040-2050.

AristotelCostel spunea...

"... prevad in secolul 21 o temperare a cresterii incepind de pe la 2040-2050."

Daca ma apuc sa comentez... fac atac cerebral.