sâmbătă, 9 aprilie 2011

Meridianele spagii

Financial Times (articolul este inca gratuit) titreaza:

[Johnson & Johnson] admitted to “improper payments” to healthcare employees in Greece, Poland and Romania connected to the sale of medical devices, as well as kickbacks to the former Iraq regime of Saddam Hussein.

Stau si ma intreb cum este posibil ca o investigatie pentru o spaga data in Romania se termina mult mai repede in USA in timp ce aici nu se intampla nimic?

Cum au reusit investigatorii din America sa descopere ca J&J a dat o spaga la cateva mii de kilometri distanta cand in Romania abia descoperim ca medicamentele scumpe sunt prescrise excesiv?

Toata lumea se plange de spitale (pe buna dreptate), dar risipa de fonduri din sanatate este imensa.

6 comentarii:

Anonim spunea...

risipa este imensa fiind platita cu bani multi mai ales in zona marilor orase spitale, doctorii sunt departe de termenul medicina. dupa cum spunea un roman care profeseaza ca doctor in Suedia aici esti trimis instant la cutit la a face tot felul de analize degeaba fiindca le este cel mai usor neavand intuitie, lipsa invataturii sa faca conexiuni. platim neperformanta cu spaga destula! ridicolul se atinge la ministerul sanatatii cand nu sunt acceptati romani cu studii in afara sa profeseze si aici. oare cat de slabi si incompentent pot fi toti sefii si secretarii aia dintr-un minister!? bine ca au salarii de mii de euro., ar trebui sa fie publice aceste salarii.

Mihai Marcu spunea...

amuzant e ca se platesc amenzi in alte state decat cele care au fost pagubite.

Anonim spunea...

salut, cu permisiunea ta, preiau postul tau in legatura cu un post de-al meu in care "infierez" lobby -ul.
https://dumitruluinae.wordpress.com/2011/04/04/lobby-ul-de-la-teorie-la-practica-1/
promit sa indic sursa in detaliu.
multumesc!

Andra Ratiu spunea...

Un articol foarte bun care trateaza o MARE problema pe care o avem.

Anonim spunea...

La ei se chiama lobby dar la noi sa ajute cineva un medic in procesul de educatie platindu-i un congres fara a-l conditiona in nici un fel se chiama spaga.Sunt multi medici buni si cinstiti care nu au sute sau mii de euro pt deplasare la congrese si chiar doresc si au capacitatea de a invata permanent.Pt unele lichele au ajuns toti medicii si firmele sa fie blamati.Pacatul etern al generalizarii.O sa plecam toti din tara sa vedem ce se intampla atunci.

Anonim spunea...

Amenzile se platesc in state unde se respecta legea .Pe baza informatiilor de acolo s-ar putea incepe o ancheta si in Romania daca s-ar vrea.