sâmbătă, 9 octombrie 2010

Weekend Video - Is the Gold Bubble Ready to Burst?

8 comentarii:

Dan Selaru spunea...

Ntz, pana cand DOW/gold ajunge sub 5 o sa tot creasca. :-)

Mihai Marcu spunea...

eu inca sunt gold-sceptic :), dar trebuie sa recunosc ca inflatia in US este deja un risc real.

Anonim spunea...

cand incepe proiectul rosia montana :D

Anonim spunea...

Nu cred ca aurul fizic este o bula, cel putin la ratele actuale ale dobanzilor. In schimb Gold ETF's da. S-a ajuns sa se tranzactioneze in titluri valori de pana la 100 de ori mai mari decat valoarea aurului fizic. Si un film interesant despre valoarea unei uncii de aur:
http://www.youtube.com/watch?v=d7RVHl8pwk8&feature=related

Anonim spunea...

pentru a investi in aur, trebuie sa folosim derivative

am verificat pe net, scrie ca contul minimal trebuie sa fie de 10,000 de euro

adica multumim mult pentru informatie, dar pe majoriatatea oamenilor nu le ajuta

alex@formidabilii.org spunea...

Depinde la ce moneda te raportezi.

Daca gandesti in euro:

http://www.gold-eagle.com/goldcorner/goldeuro.html

Cu concluziile aferente.

Daca gandesti in dolari (sau in lei, ca se pare ca leul e mai corelat cu dolarul decat cu euro)- atunci intr-adevar aurul s-a tot apreciat.

InfoEconomice spunea...

Daca este sau nu o bula... cred ca raspunsul e simplu! uitati-va la evolutia din ultimii 5 ani si comparai-o cu evolutia unei bule...
Uitati-va ca site-urile ce tranzactioneaza sau promoveaza aurul cresc mai repede decat .com-urile din anii 2000 si decat site-urile de sfaturi imobiliare de acum cativa ani.

Intrebarea este cand va pocni! Daca investeai in imobiliare in 2006 (an in care toti recunoastem ca eram in bula) si vindeai la inceput de 2008 erai catigat... banuiesc ca pana prin 2011 cel putin, aurul va continua sa fie un activ interesant.
@Mihai - de ce crezi ca inflatia in US e un risc real? Americanii au pus ca vor continua politica de QE care pana acum nu a produs prea multa inflatie! FED a aruncat anul trecut un trilion pe piata cu efect minim in inflatie. BoJ au aruncat acum cu bani pe piata si degeaba...

B spunea...

@Info, pentru ca ei au exportat mare part din inflatia lor, de, apanajul unei monede care se constituie ca rezerva pt alte state, numai BNR a cumparat bonduri de 11 mld dolari ajutand astfel US sa isi finanteze deficitul si culmea noi ca tara la randul nostru cand ne imprumutam platim si riscul nostru de tara ca apoi sa cumparam niste bonduri care ne ofera o dobanda mult mai mica ca de, USA are rating AAA!!!!!