marți, 28 septembrie 2010

De citit - Generatia "nu ne vindem tara" culege pensiile economiei de piata "originale"

Un articol excelent din Ziarul Financiar. E regretabil ca a trebuit sa asteptam 20 de ani ca sa vedem de fapt cat ne-au costat sloganurile vremii: "noi muncim, nu gandim", "nu ne vindem tara".

7 comentarii:

Ionut spunea...

link-ul la articol

Anonim spunea...

Ai uitat sa dai link-ul: Ziarul Financiar

Anonim spunea...

Link: http://www.zf.ro/opinii/generatia-nu-ne-vindem-tara-culege-pensiile-economiei-de-piata-originale-7428276

Mihai Marcu spunea...

am corectat, thx

Alex Nicolin spunea...

Argumentul politicienilor romani patrioti impotriva privatizarii: nu ne vindem tara, e mai usor s-o furam pe bucati :)

Sa-ti fie rusine, Dinu Patriciu!

Mihai Marcu spunea...

A existat un argument economic foarte bun (pentru o mica elita) - maximizarea rentelor, mai exact maximizarea valorii extrase din ce-a lasat mostenire ceausescu.

http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-7854873-lucian-croitoru-bnr-cate-ori-politicienii-avut-nevoie-finantare-externa-promis-ajustari-reforme-timp-acest-mecanism-creat-grad-rezistenta-societate-reforme.htm

Alex Nicolin spunea...

Au fost si au ramas niste comunisti tampiti, indiferent de sigla partidului. Daca ar fi avut ceva minte ar fi gasit contracte [nu cu statul] si ar fi pus fabricile sa produca, nu le-ar fi vandut la fiare vechi pe 2 bani. Ei au maximizat valoarea la fel cum un maimutoi ar "maximiza valoarea" unui iPhone sterpelit de la un turist neatent ca sa sparga nuci cu el. Asta sunt defapt socialistii - un fel de maimute incapabile sa calculeze economic, insa suficient de guralive incat sa captiveze publicul.