joi, 1 octombrie 2009

A venit lichiditatea

BNR a introdus lichiditatea in piata, ajutand si bugetul de accize al anului viitor. Cursul de pe 1 octombrie va fi folosit pentru calculul accizelor in 2010.

De apreciat moderatia - cursul s-a oprit totusi la un nivel rezonabil; argumentele de genul "instabilitatea politica" a depreciat leul s-ar putea sa insemne mai putin decat credem.

Totusi, o strategie utila a bancii centrale pentru a apara un prag minim si maxim este sa creeze artificial volatilitate intre aceste doua valori.

7 comentarii:

Dragos spunea...

Se foloseste cursul BCE valabil pe 1 oct. deci cel comunicat ieri.

Mihai Marcu spunea...

4.2668.

Anonim spunea...

tot e bine, ca nu e 4.34

alex.dumitrascu spunea...

Sunt mai multe aspecte de luat in consderare:
1 Perceptia asupra instabilitatii politice. Nu exista o perceptie generala, ea depinde de autorul ei. Perceptia romanilor poate sa fie redusa sau poate chiar pozitiva.Dar mai exista si perceptia capitalului strain, mai ales a aceluia din banci. Aici lucrrile sunt mai neplacute. Exotismul jumatatii de guvern si al provizoratului institutional s-ar putea sa produca un nou exod. Asta se va vedea mai ales in trend si mai putin in variatiile zilnice.
2- Calitatea guvernarii si criza sociala.
Balamucul politic se petrece pe fondul miscarilor sindicale care se pot accentua, si asta scade dramatic eficienta guvernarii. Am si uitat ca vom avea luni greva in administratie. Nu vor functiona trezoreriile de exemplu, si asta produce pierderi insemnate.

Chiar daca pe termen scurt cresterea euro se va atenua, chiar daca maine vom avea o corectie, pe termen mediu se va accentua sigur trend-ul crescator. Asta se vede deja in evolutiile de astazi de la Sibiu.

Mihai spunea...

da, probabil ca nu le-a iesit cum trebuia ...
asa se pare, deocamdata

Anonim spunea...

Hi hi Eu zic ca a fost exact invers. BNR a lucrat cateva zile scada cursul pe 1 oct la un nivel care sa nu genereze indirect inflatie (asta e principalul obiectiv) in 2010.

De acum ... only the sky is the limit.

alex@formidabilii.org spunea...

Uite ca a mai venit si azi lichiditatea.