sâmbătă, 19 septembrie 2009

Weekend movie - Barry Ritholtz

6 masuri pentru reformarea Wall Street:

>

from Yahoo Tech Ticker:

Un comentariu:

Extra3OO spunea...

"Bush came out like a social conservative and left up like conservative socialist - I don't know why we should continue his policy"..

Chiar as vrea sa vad cand va spune cineva de supercorporatiile chinezesti sau oligarhia ruseasca, iesite "la atac" ca politica de stat de cativa ani, si singura metoda eficienta de a le stopa evolutia (ridicam preturile > tiparim capital pentru a le tine piept si de a le "cumpara" pe nimic).

Din punctul asta de vedere se explica foarte multe, inclusiv afirmatiile lui Greenspan din 2000 (ce a tras primul semnalul de alarma), ba poate si recentele acorduri bilaterale (sau in 3) intre diversi fosti si actuali inamici/prieteni, de parca pana si Rusia sau China ar fi divizate in cateva grupuri de interese (in interiorul lor), ce au "acces la putere pe rand" (sub acelasi mandat si aproape in acelasi timp). De parca supercorporatiile din orice tara au inteles deja ca singura sansa pe viitor ar fi sa se sprijine reciproc pana se trece hopul.


Constatare ce ma aduce la partea cu "12 (sau 33) la 1", unde as prefera sa vad cum unii fac o comparatie cu Munchausen si metoda lui de a urca pe franghie pana la Luna, pentru ca exact asa imi pare acum efortul US & Europe & China de iesi din belea.

Nu ca ar fi ceva imposibil (pentru ca nu e :P) - daca privim din viitor spre ce se intampla acum, parca exact genul asta de pariuri ar fi singurele ce ne-ar asigura resursele necesare infrastructurii ce trebuie create - insa poate ar trebui sa vedem ca lumea nu mai joaca dupa reguli clasice, ca suntem in zone de paradox ce au nevoie de inca o axa pe aceleasi grafice vechi (Z..3D?), de parca X sau Y au atins un prag ce nu poate fi trecut si uite cum patratele (2d) pot deveni o sfera.

O picatura scapata intr-un colt de glob se simte peste tot, lumea e prea mica pentru niste capitaluri atat de mari.