miercuri, 19 august 2009

Grila de salarizare in domeniul bugetar

Gandul a publicat o anexa cu coeficientii de salarizare.

Salariile care rezulta nu sunt foarte bune, mai ales pentru domeniile defavorizate istoric - invatamantul si sanatatea.

Este acelasi vechi principiu renascut intr-o noua forma - salariul de baza mic, sporuri mari; in plus, apar discrepante incredibile intre functii. Asa cum arata cifrele acum, salariile au fost gandite strict pe considerente sociale - mentinerea unui numar cat mai mare de angajati si nu dupa ce servicii ar trebui sa ofere statul contribuabilului.

In afara de o grila de salarizare corecta si o politica de resurse umane, e nevoie de stabilirea si aplicarea consistenta a unui nivel minim de calitate al serviciilor publice oferite.

Sa speram ca vom prinde timpurile cand George Butunoiu va reusi sa recruteze angajati de la stat pentru domeniul privat.

3 comentarii:

Claudiu MINEA spunea...

Nu cred ca exista o grila de salarizare "corecta" sau "incorecta". Tocmai ideea de grila arata care sunt prioritatile reale ale partidelor de la guvernare (PDL si PSD).

Prin urmare, sanatatea si educatia nu sunt prioritatile celor 2 partide. Cine crede ca acestea ar trebui sa fie prioritati nationale, ar trebui sa voteze partidele care le considera prioritati.

Ovidiu spunea...

"Sa speram ca vom prinde timpurile cand George Butunoiu va reusi sa recruteze angajati de la stat pentru domeniul privat."

Nu mai spera. Nu se va intampla in timpul vietii noastre.

Anonim spunea...

RRIZA ACTUALA se va extinde atata timp cat cei ce traiesc excesiv de bine din fondurile publice
sant mai numerosi si mai risipitori decat cei ce le furnizeaza.Daca standardele eticii, esteticii si logicii nu sant identice se instaureaza ignor
anta si coruptia,delatiunea si pauperitatea.
ionut