vineri, 3 iulie 2009

Romania e debusolata?

Domnul Guvernator mentioneaza corect ca "[...]ca lumea de afaceri si Romania este debusolata in acest moment". (Sursa: ZF).

Suntem undeva spre "bottom", acolo unde nu mai e loc de optimism, cel putin in anumite sectoare ale economiei, iar exercitiile de optimism si cosmetizare practicate de oficiali incep sa nu mai tina loc de masuri concrete.

Scaderea consumului privat a lovit brutal o economie privata inca fara mare adancime, care a beneficiat de 10 ani neintrerupti de crestere, fara mari dificultati de supravietuire. Mediul de afaceri nu-si va reveni daca erorile masive de politica economica de pana acum, legislatia rudimentara si prost aplicata nu vor fi corectate. Citim in manual ca pe timp de criza, cheltuielile publice pot ameliora situatia economica - nu si in Romania, unde se incearca reducerea deficitului bugetar pe timp de criza, dupa ce a crescut in ani cu o crestere economica incredibila.

Da, Guvernatorul are dreptate: Romania este debusolata si stim cui sa multumim pentru asta.

3 comentarii:

Claudiu MINEA spunea...

PNTCD-ului? :)

Bogdan Glavan spunea...

Ca sa vezi, Romania e debusolata in ciuda prognozelor desuet de optimiste ale BNR-ului. Curat ghionion!

Mihai Marcu spunea...

Domnul Guvernator pune mare pret pe interventiile verbale; de remarcat si supararea la adresa RBS, care a indraznit sa prezinte Romania alaturi de Letonia si Ungaria.

Pregatesc (si ezit) de ceva timp sa public un articol despre aritmetica rezervelor pana in aprilie 2009.