sâmbătă, 25 iulie 2009

Primele efecte ale programului "Prima casa"

Asa cum spuneam mai demult, un efect al programului este că va transforma 60.000 de EUR în zero. Un articol recent din Ziarul Financiar afirmă:

"Prețurile cerute de proprietarii apartamentelor vechi cu doua camere din București au urcat cu 10-15%, după lansarea programului “Prima Casa”, în prezent fiind aproape imposibil sa se găsească oferte pentru astfel de locuințe sub 60.000-62.000 euro în Militari, Titan sau Iancului".

Acesta este primul rezultat previzibil al programului și nu se poate datora decât standardelor laxe de creditare.

Studiind statisticile făcute de Renderman, se vede clar tendința de creştere a prețurilor garsonierelor, de când s-a anunțat programul prima casa - http://indeximobiliar.blogspot.com/2008/10/garsoniere.html

Restul de apartamente de 2 camere stagnează la preț, în timp ce apartamentele de 3 si 4 camere continuă sa scadă.

Toti știm ce este inflația - creşte prețul la pâine de ieri pană azi. Exact la fel se întâmplă si cu subprima casa - cresc prețurile deoarece se aruncă în piață bani fără acoperire - este exact definiția inflației.

7 comentarii:

Anonim spunea...

Boc, noi pe tine te iubim ca ca tine nu gasim.
Atat le urez lu' Boc si lu' Pogea: sa ajunga sa isi ia si ei prima casa.

Anonim spunea...

in 2 luni cu nu stiu cate banci s-au dat 11 credite in programul prima casa la nivel national din cate spune presa... :) clar "efecte"

Anonim spunea...

Nu stiu cum iti castigi tu salariul sau ce venituri poate ai, insa 60k euro nu sunt zero. Mult succes cu urmatoarea tampenie pe care o publici pe hotnews.

Vasile D spunea...

cresterea este doar pe hartie ,numai un stupid ar da 60k pe o garsoniera in titan ...

Mihai Marcu spunea...

Noul zero inseamna ca oricine isi va permite aceasta suma, deci preturile locuintelor vor converge spre acest prag.

Ionut spunea...

Mihai, vorbim de cit se cere la prima strigare. Nu cred ca asta va fi tendinta, cel putin nu pe termen lung (ca ipoteza unei minuni in plan economic nu prea e de luat in calcul); iar in ecuatie intra si apartamentele noi.

Mihai Marcu spunea...

de acord, insa tendinta conteaza...

avem nevoie de indicele oficial al pietei imobiliare ca de aer...