miercuri, 8 iulie 2009

Links 08.07.2009

Articolul zilei vine din Ziarul Financiar, care nu face economie de gloante in nominalizarea politicienilor care asista la criza.

Sa nu ne miram prea tare - Romania nu poate acorda stimulente de niciun fel sectorului privat, pentru ca banii au fost deja cheltuiti de anul trecut. Cea mai importanta investitie de pana acum este investitia BNR in cursul de schimb si in eforturile Guvernului de a amana cresterea taxelor, ambele datorate si alegerilor din acest an.

Un comentariu:

Extra3oo spunea...

De la prea mult socialism ni se trage. Exact ca pe CG, unii prefera sa baneze mesagerul decat sa-si recunoasca propriile greseli.

Nu cred ca solutia ar fi in "gloante" trase spre directia lor (nici chiar tunuri), pentru ca nu de rigiditate/indiferenta duc baietii lipsa. Toate sunt "exact cum ar trebui sa fie" insa .. "pacientul a decedat". Problema e sistemul nu actorii.

..

Exemplu intr-o comunitate din alaska: cand ninge si se inzapezesc strazile, fiecare cartier, neighborhood isi alege un "viteaz" cu un jeep mai zdravan si lama care sa se ocupe de problema. La sfarsit, daca s-a tinut de treaba, incaseaza TOTI banii. Fara nici o taxa. De fapt alaska e unul din putinele state care nu platesc taxe deloc. Au facut referendum anul trecut si au hotarat ca nu au nevoie.