vineri, 1 mai 2009

Links 01.05.2009

Chrysler intra in faliment – singura opțiune corectă pentru o companie fără un produs de viitor “pe țeavă”. Amatorii de detalii tehnice pot citi cererea de faliment aici.

BNR nu dorește introducerea rapida a euro – sunt perfect de acord cu abordarea lor, deși BNR are motive diferite; ca să-l citez pe Bogdan Glavan: “afirmația “Romania a fost interesată să aibă politica monetară independentă” trebuie înțeleasă ca “Politicienii nu au dorit sa renunțe la tiparnița de bani care mai poate fi folosită, just in case”.

In 18 ani nu am dus pe nimeni de la stat in privat – un interviu interesant cu George Butunoiu, de unde rezultă că foarte putini aleg să plece din sectorul public in cel privat. De ce s-ar părăsi o slujbă călduță, bine plătită, cu un program de muncă excepțional, fără grija zilei de mâine când se pot creste impozite pentru finanțarea acestui mic paradis?

3 comentarii:

Rudi spunea...

Nu e vorba de faliment! E reorganizare judiciara! Chrysler has now officially filed for protection from creditors in the U.S. Bankruptcy.
Adica a cerut protectia statului in scopul reorganizarii.

Mihai Marcu spunea...

Ideea e ca nu-si poate plati datoriile si este protejata de pretentiile creditorilor.

Asta inseamna faliment, dar nu inseamna lichidare.

Rudi spunea...

insemna insolventa, nu faliment. In engleza e acelasi termen, in romana nu.