sâmbătă, 7 martie 2009

Links 07.03.2009

Băsescu baga austeritate doar daca vrea poporul si Parlamentul – scriam mai demult că populația trebuie pregătită pentru măsurile dure ce trebuie luate de Guvern. Acceptul Parlamentului si o discuție publică in acest sens e o idee bună, care poate ajuta la menținerea solidarității sociale.

Isărescu: Piaţa construcţiilor nu se va prăbuşi – probabil se referă la piața construcțiilor noi, care se vor face la preturi rezonabile. Citez din articol “Isărescu a mai spus că are datoria să contribuie la păstrarea încrederii în economia românească, întrucât dimensiunea psihologică este extrem de importantă pentru depăşirea crizei.”

Consumul de gaze a scăzut cu 15-20% în primele două luni ale anului – consumul de energie este un indicator al activității economice. Reducerea din primele două luni ne indică o (posibilă) creștere economică sub 0 in primul trimestru din 2009.

Riscul dezinflaționist pentru Romania – este foarte probabil. Vom vedea datele de inflație pe luna februarie in 11 martie.

2 comentarii:

Stelian spunea...

In conditiile unei prabusiri a intrarilor de valuta, si a unei dependente totale de importuri a economiei Romanesti, riscurile dezinfationiste sunt, sa zicem asa, ... neglijabile. Vezi gurvernarea Ciorbea.

Mihai spunea...

Deja BCE estimeaza un CPI negativ la jumatatea anului viitor.

Cresterea eurron a avut un efect inflationist in prima faza, dar contractia economiei va pune o mare presiune pe scaderea preturilor.