luni, 16 februarie 2009

Links 16.02.2009

Preturile imobiliarelor in Bucuresti, evolutia 1996 - prezent – Renderman arată de unde a început umflarea balonului; e util să vedem proporțiile balonului.

No ordinary recession: un articol tehnic interesant de Axel Leijonhufvud. Principala deosebire pe care o vede este efectul asupra bilanțurilor bancare, ducând spre insolvența sisteme bancare întregi. Concluzia nu e deloc vesela: ori deflație ori (hiper)inflație.

Failure to save East Europe will lead to worldwide meltdown – un articol excelent de Ambroise Pritchard-Evans. Omul este întotdeauna extrem de pesimist, dar are puncte de vedere extrem de valide. Pe scurt, el vede Europa de Est ca elementul acutizării crizei mondiale, daca regiunea va fi lăsată sa eșueze. Riscul major este că nu exista un împrumutător de ultimă instanță si nu exista nimeni care ar putea lua măsuri monetare la nivelul zonei așa cum o face FED in US. Personal, cred ca un val de nervozitate sporit nu poate veni decât de la eșecul unui consiliu monetar (baltici sau Bulgaria).

Niciun comentariu: