vineri, 27 februarie 2009

Impozitul forfetar

 

Noțiunea de impozit forfetar a fost prezentată de ministrul Pogea, la Realitatea TV, pe 26.02.2009, in contextul taxării sectoarelor economice cu pierderi.

Autoritățile fiscale ne pregătesc o surpriza neplăcută pe timp de criză. Când firmele au pierderi si sunt lovite de recesiune, nu mai taxăm profiturile, taxăm veniturile, ca să evitam să rămână aparatul bugetar fără sporuri.

Pe zi ce trece devin din ce in ce mai siderat de incompetenta si rea-voința autorităților fiscale, al căror scop este “sa fie bani la buget si să stea acolo”. Nu știm de ce, dar sa fie.

Fiscul dorește taxarea profiturilor dar fără sa accepte deducerea pierderilor.  Economia româneasca este trasa înapoi de fiscalitatea rudimentara.

3 comentarii:

Stelian spunea...

Sa fie bani la buget si sa stea acolo ? Vai, te asigur ca nu o sa stea prea multa vreme acolo, sunt deja impartiti pe caprarii, sunt bugetari paraziti si clienti politici flamanzi care abia ii asteapta. Doar trebuie un pic biciul pus pe sclavi.
Cum adica, nu mai aveti profit ? Dar uite, aveti niste bani in cont ! Dati-ne din banii pe care-i aveti, sa zicem, 10%.
Cum adica scad salariile si numarul salariatilor ? Dati-ne mai mult pentru privilegiul de a va lasa sa angajati pe fiecare din ei.
Cum adica, scad volumele vanzarilor ? Crestem TVA, si compensam !

Mihai spunea...

Clienti, sporuri, cam pe acolo se irosesc o parte din banii contribuabilor.

Am vazut de exemplu cum autoritatile fiscale din alte tari stau si negociaza cu firmele praguri de deductibilitate fiscala, solutii fiscale - fac un efort mare de a lua banii din impozite, si nu cu japca si cu interpretari aberante cum se intampla la noi.

Anonim spunea...

Raluca : Criza , criza ,criza ... toata lumea striga acest cuvand cu disperare iar autoritatile se gandesc cum sa ne ingroape definitiv . Ne intoarcem la primitivismul fiscal dupa ce ne-am chinuit ani buni sa ajungem la cota unica ... Mi-e scarba , mi-e sila de tara asta care-si bate joc de noi . Impozitul forfetar vine ca masura anticriza ...auzi tampenie !