luni, 2 februarie 2009

Bugetul fantezist - cifrele

Guvernul Boc pariază pe accize si pe TVA | Ziarul Financiar

In articolul de mai sus se publică primele date despre construcția bugetului pe 2009.

Încă îl consider fantezist: anul 2009 va înregistra o reducere a consumului privat deci este greu de imaginat că încasările din TVA vor crește. Este iarăși greu de imaginat cum va crește impozitul pe profit colectat dacă principalele firme își restructurează activitatea.

Colectarea slabă de impozite și taxe din decembrie 2008 a fost un semnal de alarmă; nimic nu mă face sa cred că primele luni din 2009 vor fi mai bune. Pe de-o parte e bine că avem un buget, însă trebuie adus în linie cu realităţile economice cât mai repede.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Guvernul acesta va muri odata cu haosul financiar care urmeaza cat de curand. Eu as fi facut un buget pe 50% din PIB-ul din 2008 iar daca exista exces foarte bine, i-as baga in infrastructura cu proieste pregatite in prealabil.

Anonim spunea...

Cam vorbim si noi vorbe.. "Eu as fi facut un buget pe 50% din PIB-ul din 2008 etc". Credeti ca orice entitate bugetara din Ro (spital, scoala, minister, etc) ar mai fi in stare de functionare cu 50% buget in 2009 fata de 2008? Toate ar intra practic in incapacitate de plata in 2-3 luni.