vineri, 23 ianuarie 2009

Links 23.01.2009

Boc da afara ce a angajat Tariceanu si tot nu este de ajuns - Măsurile prociclice continuă, astăzi episodul despre reducerea deficitului bugetar cu consecinţe sociale maxime. Primul pas corect ar fi fost o reducere a agenţiilor, funcţie de eficienţă.

China near recession point - China de azi este America anilor '29; primele semne de recesiune au aparut.

Bancile mama cer UE sa dea bani si Estului - Ni se pregăteşte binele cu forţa. Băncile austriece şi italiene vor să-şi salveze expunerile din Est. Europa de Est, acum în credit crunch, este noul subprime al (băncilor din) Austria si Germania.

Tupeu de bancher - cartelul bancar în curs de formare dorește limitarea dobânzilor la depozite. Excelentă idee, când limitați şi dobânzile la credite? Unde era Asociația Romană a Băncilor când a fost nevoie de bâta BNR ca să aducă ROBOR-ul la nivele administrate pentru că băncile storceau dobânzi de 50% de la clienții fără lei?

5 comentarii:

Andrei Vacaru spunea...

Multumesc pentru aprecierile sincere de pe BalonulImobiliar si ajutorul primit. Sunteti un tip deosebit. Cu respect, Andrei Vacaru.

AristotelCostel spunea...

@mihai
e simplu sa fii lacrimos si populist si sa-i plangi pe aia care n-au ce pune pe masa.

N-au ce pune pentru ca au platit sume exagerate pe case si si-au redus din restul consumului. Trebuie sa vedem cauza clar. Anumite fenomene sunt bine studiate, iar raul social pe care-l provoaca -virgula- camataria este destul de bine documentat.

Proprietarii, intermediarii si bancile nu au avut mila in timpul cresterii imobiliare. Nu s-a preocupat de teme sociale, de reduceri de costuri. De ce acum, cand vine timpul cumparatorilor, acestia sa fie brusc cuprinsi de mila pentru bietele banci cu marje de 8%, pentru pesterile supraevaluate din gheto-urile bucurestene?

din acest motiv, vacaru nu priveste la rece situatia.

Semnat,

Blogger-ul Roz.


O mai crede lumea ca sunteti frati de cruce.

AristotelCostel spunea...

As completa, legat de Ghetea, ca CEC-ul are niste dobanzi de prostit saracii tarani si pensionari care mai apeleaza la acest ...simbol bancar romanesc.

Exemplu:

300,01 - 1.000 4,50%
1.000,01 - 5.000 6,75%
10.000,01 - 50.000 9,00%
50.000,01 - 300.000 9,35%
300.000,01 - 1.000.000 9,50%

Banui ca majoritatea clientilor CEC au sub 5000 lei, iar dobanda e sub inflatie...GHETEA!!!

Andrei spunea...

@AristotelCostel
Asa cum am explicat aici: http://www.imondo.ro/blog/?p=633, nu pot privi "la rece" deoarece altii se ocupa cu freonul.

AristotelCostel spunea...

@Andrei Văcaru
Am bănuieli în privinţa moralităţii tale, dar ce-ar fi dacă ai presupune că nu eu sunt persoana pe care o nominalizezi tu printre invective?
Chiar n-are nicio importanţă că terfeleşti numele unui conferenţiar doctor inginer cu studii prin SUA chiar şi în materie de... frigidere?